Wednesday, October 30, 2013

Kembali bekerja

Welcome Back!

Kerja dah memanggil..
Selamat tinggal CUTI!!

 25 October 2013 - 28 October 2013
Akhirnya Faruqi dah menjejaki ke bumi Langkawi :) Alhamdulillah.. Selamat pergi & pulang..
Banyak tak faruqi shopping chocolate? Tak pon :'(
Ntah nape la mak faruqi ni sengal, niat nak amik tapi tak teramik..
Dah sampai umah, baru sedar chocolate tak beli banyak!!
Nak kena pegi lagi!!!
Faruqi dah pandai request2 dah....
1) Spek
2) Mainan
3) Topi
4) Main tikam
5) etc

Okay, sila terima kenyataan faruqi dah besar..hehe

Sekian..keje berlambak..

Sayonara~ Bubye

Friday, September 13, 2013

Susu Ilham



Ok. Sgt tertarik dengan susu ilham ni..antara sbb2 ianya sgt menarik krn badam, kurma, kismis ada dalam kandungan susu tersebut. Juga tdapat ayat Quran. ^_^

Sy nak cuba la bagi faruqi..Hope faruqi sukee :)

Thursday, September 5, 2013

Zalora Voucher 15% OFF

Dear all frens :)

Disebabkan i ade beberapa kali beli barangan @ Zalora...Zalora email & bagi voucher ni untuk kawan2 & famili... Sharing is caring ^_^

happy shopping uols....

Anyone yang berminat boleh guna voucher ni tapi dengan syarat org tu mesti la new customer utk zalora & boleh digunakan untuk 1st purchase...

ZALORA Voucher
Valid for first purchase of new customers only: ZBAP1gt
Can sharing this same 15% voucher code with your friends.

Thursday, August 22, 2013

Topik belajar bersyukur

Mari lah bersyukur dengan rezeki yang ada.

Apabila suami menggedik :D
Suatu email dari isteri & reply dari suami..


Isteri : Awak..nak redeem x? (Voucher IKEA)
Suami : Dia ade expired date ke?cam sikit jer point..huhu
Isteri : Ada yg nak expired dh. Yerla..aritu kan 3 ribu lebih rugi x masuk point..huhuhu..
Suami : Kalo masuk point 3k lebih tu pun brape je point dpt..x pdn langsung..huhu.. Bleh la kot nak redeem dulu..hihi
Isteri : Apsl plak..padan la tuh..jd member pon free jer..bkn byr ape pon..
Suami : Yer ler..beli nye mahal jugak..ingatkn redeemnya besor jugak..hihi
Isteri : Drpd x dpt ape2..kne la blaja bsyukur..sikit pon rezeki jugak..jgn sombong dgn rezeki yg sikit..
Suami : X cakap pun x bersyukur…Cuma cakap x padan jer..huhu
Isteri : Yerlaa..kira untung la tuh..bkn nye rugi ape pon..sikit pon ok laa..
Suami : Bkn ler..maksudnya kalo beli 3k lebih pun dpt point 3k lebih jugak kot..Tp redeemnya 2k juz 20 inggit jer..huhu
Isteri : Yerlaa..tu tanda2 org yg x bsyukur..merungut dengan hasil yg sikit..huhuhuhu
Suami : Tidak la merungut juz meluahkan jer,org dh bagi kt amik jer la..syukur jugak..:)
Isteri : Tahu pon..hehe..sy redeem ek..esok la ek kte g ikea?
Suami : Esok eh..inshaAllah..bersyukur la ada husband yg baik dan comel mcm sy ni..hihi…
Isteri : Sy dah redeem rm60..buat beli cadar ^_^ 
Suami : Baik lah isteri ku syg..sy bersyukur dpt isteri yg baik dan cantik lg kiut cam awk..:)

Wednesday, August 21, 2013

Decide!

Bermula nya hari ni, NO private blog untuk ecit-86.blogspot.com
TAPI belum decide lagi nak OPEN untuk selama nya or akan PRIVATE kan semula suatu hari nanti :)

Status bertukar sekarang..yihaaaaa!

Friday, June 21, 2013

Perlu ke?

Oh, sgt annoying okay.
Kenape perlu tiru style2 org lain..
Kenape tak jadi diri sendiri?
Perlu ke tiru gaya org lain cmtu?
erkk geli dgn perangai yg suke tiru2 ni..

ok sekiann..

Tuesday, April 30, 2013


Happy anniversarry Husband :)
Semoga hari2 mendatang akan lebih baik dari hari yang sebelum2 ni..amin~
Semoga dkurniakan anak & cucu cicit yg soleh & solehah..
Semoga berbahagia didunia & akhirat..
amin..amin..amin..